PL Beton a/s
Mulebyvej 40
DK-3700 Rønne
Tel. +45 5696 4217
post@plbeton.dk

Altaner og Dæk
PL Beton a/s

Altaner og Dæk

PL Beton laver alle former for altaner og altangangs løsninger både i alm. beton og højstyrke beton. Vi stiller os gerne til rådighed med hjælp til projektering af løsninger til ophæng og beslag til altaner.

Vi har en lang erfaring med svalegangselementer og udkragede altaner både til renovering og nybyggeri.   Se mere under former og overflader for udformning.

Herunder ses nogle løsningseksempler til altangange og altaner. Løsningerne er mange og det er ofte forskelige løsninger der passer til projekterne.

Løsning 1

Altan/altangangen ved løsning 1 har vederlag på beslag på bagmur med knaster på altan/altangangselementet. På den måde er er der ingen synlige beslag og der kan komme isolering bag knasten for at mindske kuldebroen. Altan/altangangen er i front båret af et søjle system i dette tilfælde med en indstøbt kantbjælke i altan/altangangs elementet der så er samlet ved hjælp af et KO- rør i søjlerne.

Løsning 2Altanen har vederlag på beslag der monteres på bagvæg, med limankre, beslaget er med en bund plade der bryder klimaskærmen og er synlig med omkring 10 cm. Altanen bliver fastholdt af sidepladen/ brystningen som har indstøbt en armeringskobling, i armeringskoblingen fastgøres en gevindstang som er fæstnet i bagmur.

Løsning 3                      

type 3.3Altan monteres på galgesøjler der er placeret ved bagvæg, galgesøjler fæstnes ind i bagmur med gevindstang. Søjlen kan placeres helt op af bagvæg eller placeres lidt ude så der kan isoleres bag søjle for at hindre kuldebro. Altan fæstnes på galgesøjle med inserts og tophatte eller med dorn samling.

Løsning 4

type 3Udkragede altaner eller altangange kan også laves med en Isokorb® løsning, hvor den bærende armering går igennem en kerner med kuldebrosbrydning. Altanen fastgøres på etagedækket enten med en ud støbt “tunge” der fastgøres ned i en ud støbning i huldæk, eller som vist herover hvor armering løber ind i et filigrandæk og faststøbes her. Denne løsning gør at man kan få dæk og altan i sammen højde.

 

Løsningerne kan kombineres på flere måder og der er også flere muligheder end dem der er skitseret her. For mere information er man velkommen til  kontakte os.

FILIGRAN
Filigranelementer en hurtig og robust løsning til vægge og dæk elementer
Læs mere
HØJSTYRKEBETON
CRC Højstyrkebeton, elementer med stålfibre for slanke konstruktioner
Læs mere
TRAPPER
Alle former for trapper og reposer, ligeløb, halsving, spindel og terrazzo
Læs mere
BETONELEMENTER
Vægkonstruktioner, Sandwich elementer, plinter, lys-kasser, affaldsskakte, søjler og bjælker
Læs mere